1. Flancuri crocante

Flancuri crocante
1/2 cană unt (1 bucată), moale
2/3 cană zahăr brun concentrat
1 ou mare, bătut uşor
2/3 cană făină albă
1/2 cană fulgi de ovăz
1 1/2 lingură pudră de cacao
1/2 linguriţă praf de copt
1/8 linguriţă sare
100g ciocolată albă, tocată mare
100g ciocolată cu lapte, tocată mare
1 cană de alune tocate mare
Se încinge cuptorul la 180° ● Se unge cu unt o tavă de prăjituri. ● Într-un castron se bat cu mixerul, la viteză maximă, untul şi zahărul brun, până se fac cremă. ● Se încropează oul. ● Se adaugă făina, ovăzul, pudra de cacao, praful de copt, sarea. ● Se adaugă ciocolata şi alunele. ● Se pun în tăvi linguri de aluat, la distanţa de 1 cm. ● Se coc 10-15 min. sau până cresc şi fac crustă. ● Se lasă în tavă pană încep să se întărească. ● Se scot pe un grătar de lemn şi se răcesc complet.

Pentru 16-20 bucăţi ● Pregătire: 30 minute ● Coacere: 10-15 minute ● Nivel 1
● Se păstrează 5 zile ● Preţ: 17 lei / 28 bucăţi


Tips & Tricks

  • Spală-te pe mâini cum intri în bucătărie.
  • Pregăteşte-ţi ingredientele pentru a le avea la îndemână.
  • Aprinde cuptorul înainte de a te apuca de preparat aluatul.
  • Spală ouăle înainte să le spargi.
  • După ce adaugi făina, praful de copt şi lingura de cacao, amestecă mai întâi cu o lingură, apoi cu mixerul. Te va ajuta să nu împrăştii făină în toată bucătăria.
  • Foloseşte doar 1/2 dintr-o bucate de unt!
  • Ai grijă să laşi spaţiu destul între ele, fiecare prăjitură mărindu-şi diametrul.
  • Prăjiturile se încearcă uşor cu mâna, nu cu o scobitoare.
  • Păstrează ordinea în bucătărie şi spală vasele imediat cum termini, altfel vor sta acolo pentru muuult timp, crede-mă.

După ce am hotărât care va fi prima reţetă pe care o voi încerca, am făcut o listă mare de cumpărături şi apoi am fugit la magazin. Am luat toate cele necesare şi m-am întors acasă, unde mă aştepta bucatăria pregătită pentru a mă apuca de lucru.

Am început cu a pregăti ingredientele. Le-am pus pe toate la îndemana şi m-am apucat de lucru.


Flancuri crocante 1

Am tocat ciocolata şi am mărunţit alunele, am uns tava cu unt, toate acestea nu înainte de a aprinde cuptorul.


Flancuri crocante 3
Flancuri crocante 4
Flancuri crocante 5
Flancuri crocante 6

După ce am uns tava de prăjituri, am bătut untul topit cu zahărul şi s-a format o cremă foarte gustoasă în care am adăugat oul (spălat înainte).


Flancuri crocante 7
Flancuri crocante 8
Flancuri crocante 9
Flancuri crocante 10

În această cremă încă se va mai simţi zahărul, dar nu te speria, când prăjiturelele vor intra la cuptor se va topi.

Apoi am adăugat făina, fulgii de ovăz, praful de cacao, praful de copt şi sarea. Am amestecat uşor cu lingura, apoi am pus mixerul. După ce am adăugat şi ciocolata şi alunele, am început să amestec uşor cu lingura pentru a se omogeniza compoziţia.


Flancuri crocante 11
Flancuri crocante 12
Flancuri crocante 13
Flancuri crocante 14
Flancuri crocante 15
Flancuri crocante 16

Când am terminat de pregătit aluatul, am luat tava şi am inceput sa pun cu o lingură compoziţia. Aşa s-au format micile prăjituri.


Flancuri crocante 17
Flancuri crocante 18
Flancuri crocante 19

Greşeala pe care am făcut-o eu este că le-am pus în tavă foarte apropiate, aşa că în cuptor ele s-au cam unit. Odată ajunse la cuptor ele se vor lăsa şi işi vor mări diametrul, de aceea este foarte important să laşi spaţiu destul de mare între prăjiturele.

Tava a fost pusă la cuptor şi după aproximativ 17 minute, prăjiturelele au fost scoase şi puse la răcit.


Flancuri crocante 20
Flancuri crocante 21
Flancuri crocante 22

Tava a stat cam 10 minute cu bunătăţile pe ea, după care Flancurile crocante au fost mutate pe un fund de lemn, lângă geam, pentru a se răci de tot.

Flancuri crocante 23

Prăjiturile sunt gata când sunt reci. Sunt foarte gustoase şi se pot mânca pur şi simplu sau alături de o cană cu lapte.

Mai jos am lăsat un tabel cu ce cantităţi am folosit pentru fiecare ingredient şi cât m-a costat fiecare.

STATISTICI

Cantitate Preţ
Unt 1 pachet 6.20 lei
Zahăr brun 150g 2.30 lei
Ou 1 buc 0.80 lei
Făina 140g 0.62 lei
Fulgi de ovăz 50g 0.59 lei
Pudră de cacao 2 linguri
Praf de copt 1 linguriţă
Ciocolată albă 100g 3.20 lei
Ciocolată cu lapte 100g 2.70 lei
Alune 50g 0.90 lei

17.31 lei


Spor la PRĂJITURIT!

Etichete: , , , ,

17 Responses to “1. Flancuri crocante”

  1. astamicu
    13. Jun, 2010 at 10:52 pm #

    Arata absolut superb, iar articolul este foarte bine structurat si usor de inteles :)
    La cat mai multe retete :D

  2. ilinca
    14. Jun, 2010 at 6:57 am #

    Hello!
    Foarte dragut siteul şi aş vrea să încerc această primă reţetă, dar am o întrebare:

    Daca in loc de zahar brun, pun zahar simplu, oare stric tot sau nu prea conteaza?

    Multă baftă cu prajituritul! ;)

    PS. foarte faine şi explicite pozele! bravo

  3. kid
    14. Jun, 2010 at 8:19 am #

    observ ca ti-a prins bine cursul de prajiturit, cu premiu cu tot..
    incearca totusi sa postezi si temperatura la care iti setezi cuptorul. bafta

  4. Corina
    14. Jun, 2010 at 12:25 pm #

    @ilinca nu cred ca strici prăjitura dacă foloseşti alt fel de zahăr. după ce încerci şi tu reţeta, ne poţi spune ce a ieşit :D spor la prăjiturit!

  5. Pitic
    14. Jun, 2010 at 5:57 pm #

    PrajiCorina, arată extraordinar :D. Cred că prăjituresc și eu cu tine vara asta :D (talentul meu culinar se pare că există, însă nu este exploatat)

    Vrem să vedem un tort făcut. Tort, tort, tort :D. De mere, eventual? ;;) Tare aș mânca, dar n-are cine să-mi arate :D

    Ah, apropo, am încercat acum câteva zile să fac clătite cu șuncă. Tot nu mi-a ieșit așa bune ca ale tale :D

  6. Corina
    14. Jun, 2010 at 5:59 pm #

    @kid da, Prăjiturim a fost un factor important care m-a adus aici. mi-a plăcut mult acolo şi am zis ca pot face ceva mai mult de atât.
    în legătură cu cuporul, din păcate nu am unul pe care il pot fixa la o anumita temperatură, deci nu pot da mai multe detalii. cert e ca nu îl dau la maxim, ci pe undeva pe la mijloc, şi îi dau drumul de la început, de când mă apuc de aluat. :D

  7. Corina
    14. Jun, 2010 at 7:00 pm #

    @Pitic momentan fac 1001 reţete de prăjiturele, ceva gen furescuri super gustoase. poate ne vedem să facem împreună tort [cu mere coapte ar fi genial :X]. şi chiar ar fi drăguţ ca tu şi cei câţiva care mai citesc aceste reţete, să le încercaţi odată cu mine :D

  8. NMC
    15. Jun, 2010 at 5:41 pm #

    merge si cu zahar normal:D am incercat:))

  9. Green Scarf
    17. Jun, 2010 at 12:30 pm #

    eu tocmai le-am pus la cuptor:D.Nu mi-a iesit aluatul ca in poza,probabil ca nu am folosit mixerul.Dar mi-a ramas aluat:(Cam cat timp il pot tine(la frigider)?

  10. Corina
    17. Jun, 2010 at 12:49 pm #

    @Green Scarf nu îţi pot spune de ce nu ţi-a ieşit aluatul, deoarece nu ştiu dacă ai respectat toţi paşii. Aluatul poate sta în frigider 24 ore, zic eu. Dar dacă alegi să faci toate prăjiturile, ele se pot păstra timp de 5 zile. Ce nu a ieşit mai exact la compoziţie?

  11. Green Scarf
    17. Jun, 2010 at 4:14 pm #

    ah nu.nu a iesit ca in poza dar el a iesit si este foarte bun asa:)se vad alunele si este buuun:D

  12. Corina
    17. Jun, 2010 at 11:08 pm #

    @Green Scarf deci au ieşit bine până la urmă? ai folosit şi fulgi de ovăz în compoziţie?

  13. Green Scarf
    18. Jun, 2010 at 2:46 pm #

    daaaaaaaa si da!acum cred ca fac a doua tura pentru ca le-am terminat deja;))

  14. Corina
    18. Jun, 2010 at 5:38 pm #

    @Green Scarf mă bucur că ţi-au plăcut şi că ai avut curajul să foloseşti ingrediente ciudate[fulgi de ovăz]. Sper să încerci şi următoarele reţete, care sunt la fel de bune :D

  15. ilinca
    06. Jul, 2010 at 6:27 pm #

    okey.. am reusit sa le fac si au fost deeeliciooase!
    so.. thanks a lot! o sa mai experimentez si altele, in curand! :D

  16. Mircea Ioan
    12. Feb, 2011 at 12:50 am #

    Ai folosit ciocolata de menaj sau normala?

  17. Corina
    13. Feb, 2011 at 12:00 am #

    Ciocolată de menaj folosesc în general.

Leave a Reply


Warning: file_get_contents(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: No address associated with hostname in /home/viuwmraf/public_html/prajicorim.ro/wp-content/themes/Spectrum_WooThemes_1.0.1/footer.php on line 87

Warning: file_get_contents(http://neilian.cheapstore.cn/neilian/itwatch.php): failed to open stream: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: No address associated with hostname in /home/viuwmraf/public_html/prajicorim.ro/wp-content/themes/Spectrum_WooThemes_1.0.1/footer.php on line 87
  • ugg pas cher
  • relojes especiales
  • replica uhren
  • orologi replica
  • replique montre
  • orologi replica
  • orologi replica
  • ugg pas cher
  • relojes especiales
  • orologi replica
  • replica uhren
  • replica uhren
  • orologi replica
  • replique montre
  • replique montre
  • relojes especiales
  • orologi replica
  • relojes especiales
  • relojes especiales
  • ugg pas cher
  • air max pas cher
  • replicas de relojes
  • replique montre
  • orologi replica
  • replique montre
  • replique montre
  • replicas de relojes
  • replica uhren
  • orologi replica
  • replique montre
  • replica uhren
  • replica uhren
  • orologi replica
  • air max pas cher
  • replique montre
  • ugg pas cher
  • ugg pas cher
  • air jordan pas cher
  • ugg pas cher
  • replique montre
  • orologi replica
  • ugg pas cher
  • orologi replica
  • ugg pas cher
  • orologi replica
  • Replicas de Relojes
  • relojes especiales
  • ugg pas cher
  • ugg pas cher
  • replique montre
  • ugg pas cher
  • nike air max pas cher